loading...

Čokolada i lješnjaci u jednoj staro-novoj piti!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    18 dag maslaca
    21 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    5 dag šećera
    4 v.ž vode

    malo soli
    1 žumanjak


    nadjev;
    6 jaja
    10 dag čokolade za kuhanje
    15 dag šećera
    8 dag prženih mljevenih lješnjaka

    sok od pola limuna

    posip;
    1-2 v.ž Šećera u prahu

 Priprema

    1.

    Omekšali maslac izmrvite sa brašnom,šećerom,žumanjkom ,soli i vodom.Zamijesiti prhko tijesto ,zamotati u plastičnu foliju i staviti ga na 1 sat u frižider.Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki tanko razvaljati.Prvi dio staviti u tepsiju obloženu pek papirom(30*20 cm)i koru izbosti vilicom.
    2.

    Za nadjev popržiti lješnjake u tavi bez masnoće.Ohladiti ih i samljeti.Čokoladu otopiti i isto ohladiti.Žumanjke izmiksati sa šećerom,dodati lješnjake i sok od limuna,te otopljenu čokoladu.Na kraju lagano ručno umješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.Nadjev preliti preko tijesta.Pokriti drugom korom  i isto je izbosti vilicom.


    3.

    Pitu pecite na 175 stupnjeva  oko 40 minuta.Ohlađenu posipajte šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar