Sastojci 4 osobe
1/2 većega ili 1 cijelo manje pile
1 veći limun
po 1 m.ž suhoga origana,ružmarina,vegete i timijana
1/2 m.ž krupno usitnjenog crnog papra
2 v.ž maslaca
sol
oko 1 kg mladog krumpira
1 m.ž vegete twist za krumpir
Priprema
1.
Limunovu koricu naribati a sok istisnuti,pa i koricu i sok staviti zajedno s svim začinima,paprom i soli u mali lonac zajedno s maslacem da se otopi uz stalno miješanje.
2.
Polovicu većega pileta ili 1 cijelo manje pile oprati,osušiti i izvana dobro posoliti.Zatim s kistom premazati dobivenom smjesom.Staviti peći na 200 stupnjeva oko 1 sat i 20 minuta .
3.
Nakon 30-tak minuta dodati oprani i prepolovljeni mladi krumpir kojeg ste posipali vegetom twist za krumpir i dobro promiješali.Ponekad promiješati a piletinu premazati masnoćom od pečenja.
4.
Poslužiti uz sezonsku salatu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar