Sastojci 6 osoba
biskvit;
6 bjeljanjaka
20 dag šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
20 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
krema;
1/2 l vrhnja za šlag
20 dag čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Za biskvit izmiksati snijeg od bjeljanjaka pa dodati šećer,ulje i mlijeko.Na kraju umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.Staviti peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta(isprobati s čačkalicom ako je pečeno).Veličina pleha je oko 40*24 cm.
2.
Kad se biskvit ispeče pripremimo kremu;otopimo slatko vrhnje do vrenja,pa u njemu rastopimo čokoladu.Dobro izmiješamo.
3.
Još vrući biskvit izbodemo s vilicom.Prelijemo ga s vrućom čokoladom.Ostavimo da se ohladi i dobro stisne čokolada.Kad se dobro ohladi,režemo na kocke i poslužimo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar