Sastojci 8 osoba
Biskvit:
3 jaja
3 V.Ž. brašna
3 V.Ž. ulja
3 V.Ž. mlijeka
1 V.Ž. čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 V.Ž. šećera
Glazura:
3 dcl vrhnja za šlag
100g čokolade za kuhanje
200g mliječne čokolade
2dcl Šlaga ili vrhnje za šlag
Priprema
1.
Sve sastojke za biskvit pomiješati i peći 10 min na 200°C u maslacem namaštenom kalupu za tortu promjera 28cm. Ako želite deblji biskvit poduplajte sastojke.
Kad je biskvit pečen i ohlađen probodite ga čačkalicom ili vilicom po cijeloj površini i prelijte sa par žlica mlijeka da ne bude suh.
2.
Glazura: zagrijavajte sastojke na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Lagano ohladite i prelijte preko biskvita. Pustite da se ohladi pa stavite u frižider. Sutradan na vrh stavite šlag i po želji komadiće voća npr. jagode.
Za ljubitelje bijele čokolade: umjesto mliječne čokolade i čokolade za kuhanje možete koristiti i bijelu čokoladu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar