Sastojci 6 osoba
biskvit;
3 jaja
10 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dag brašna
2,5 dag škrobnog brašna
1 m.ž praška za pecivo
svijetli sloj;
50 dag krušaka (iz limenke)
8 listića želatine
60 dag jogurta
40 dag vrhnja za šlag
10 dag šećera
tamni sloj;
4 listića želatine
10 dag čokolade
125 ml mlijeka
40 dag vrhnja za šlag
Priprema
1.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Pripremite smjesu za biskvit od jaja,šećera,vanilin šećera,oba brašna i praška za pecivo.Dno kalupa za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje,ulijte smjesu i pecite oko 30 minuta,a zatim ga ohladite.
2.
U sredinu kalupa stavite čašu promjera 10 cm.Ocijedite kruške pa ih stavite oko čaše.
3.
8 listića želatine uronite u vodu da omekšaju,zatim istisnite vodu iz nje pa je otopite.Pomiješajte jogurt i šećer.Dvije žlice te smjese umiješajte u želatinu,a zatim želatinu umiješajte u preostali jogurt.Vrhnje za šlag istucite čvrsto,dodajte u smjesu od želatine i jogurta.
4.
Ovu bijelu smjesu rasporedite po kruškama pa stavite na 5 sati u hladnjak da se dobro stisne.
5.
U vodu uronite 4 listća želatine.Čokoladu nasjeckajte pa rastopite u toplome mlijeku.U rastopljenoj čokoladi otopite želatinu.Vrhnje za šlag čvrsto istucite pa ga umiješajte u smjesu od čokolade i želatine.
6.
Izvadite čašu iz kalupa pa rupu ispunite čokoladnom kremom.Ostatkom premažite tortu.Ostavite u hladnjaku preko noći i ukrasite po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar