Sastojci 4 osobe
3 jaja
1,5 dcl šećera u prahu
0,75 dcl gustina(škrobnog brašna)
2 v.ž kakao
1 m.ž praška za pecivo
krema;
12,5 dag margarina
1,5 dcl šećera u prahu
1-2 v.ž praška za puding od vanilije
naribana korica jedne naranđe
malo arome ruma
5 dag rastopljene bijele čokolade
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte mješavinu gustina,kakaoa i praška za pecivo.Ulijte u lim kalupa oko 27*40 cm.Pecite oko 5 minuta.Preokrenite na pošećereni papir za pečenje.Ostavite da se ohladi ispod kalupa za pečenje.
2.
Dok se tijesto hladi pripremite kremu;izmiksajte margarin sobne temperature s šećerom u prahu i praškom za puding u glatku kremu.Dodajte koricu naranđe i ako imate 3-4 žlice kandirane naranđine korice(ja ju nisam imala pa sam dodala malo otopljene bijele čokolade i par kapi arome ruma-ili jednostavno dodajte malo soka od naranđe tek toliko da vam poveže kremu da bude kremasta i maziva)
3.
Premažite kremom biskvit i pažljivo zarolajte u roladu.
4.
Premažite je sa šlagom ili ukrasite po želji.
5.
Ova rolada idealna je za zamrzavanje u jednom komadu.Jednom kad je u potpunosti zamrznuta,možete odrezati onoliko kriški koliko želite.Možete rezati obične šnite ili kao ja ovom prilikom male trokutaste oblike.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar