Sastojci 6 osoba
10 dag grožđica
5 v.ž amaretto likera(ili ruma)
12,5 dag margarina
8,5 dag šećera
3 jaja
malo soli
30 dag brašna
1 prašak za pecivo
5 v.ž mlijeka
2 jabuke
1/2 m.ž cimeta
šećer u prahu za posip
Priprema
1.
Par sati prije(ili barem sat) namočite grožđice s 3 žlice amaretto likera(ili ruma).Izmiksajte margarin s šećerom pa dodajte 1 po 1 jaje i malo soli.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa dodajte smjesi.Jabuke ogulite,i narežite na sitne kockice pa ih posipajte cimetom ,promiješajte i dodajte u tijestu uz preostali liker i mlijeko.
2.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof(može i u običnoj tepsiji) pa ulijte pripremljenu smjesu.Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
3.
Ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar