Sastojci 8 osoba
20 dag čokolade u prahu
1 m. ž kakao
10 dag bijele čokolade
3 dcl slatkog vrhnja
3 jaja
nekoliko piškota
2 dcl skuhane kave
malo soli
Priprema
1.
Za tamnu kremu miješajući skuhajte na pari,na niskoj temperaturi,čokoladu u prahu,kakao,2 dcl vrhnja i 2 jaja.Polovicu ulijte u duguljasti kalup,iznutra obložen plastičnom folijom.
2.
Neka se krema malo stvrdne.Navlažite piškote kavom,te poslažite na tamnu čokoladnu kremu.Za svijetlu istucite čvrsti snijeg od malo posoljenog bjeljanka.
3.
Posebno otopite bijelu čokoladu u žlici vode i dodajte smjesi.Kad se krema ohladi,umiješajte tučeno vrhnje i nanesite na piškote.Neka se malo stvrdne pa nanesite drugi dio tamne kreme.Neka se dobro ohladi u frižideru 4-6 sati.Istresite na pladanj.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar