Sastojci 6 osoba
tijesto;
20 dag Glatkog brašna Podravka
7 dag Šećera ( kristal)
15 dag margarina /maslaca
2 žumanjka
kora od limuna
fil;
15 dag Šećera ( kristal)
4 žumanjka
15 dag mljevenih oraha,lješnjaka ili sl.
2 rebre otopljene čokolade za kuhanje
4 velike žlice kuhane jake crne kave
6 bjelanjaka (snijeg)
4-5 velikih žlica marmelade po izboru
Priprema
1.
Pripremite sve sastojke.Zamijesite tijesto od brašna,maslaca,žumanjka,šećera i korice limuna.
2.
Tijesto razvaljajte(najbolje na papiru za pečenje) i prebacite u manji duboki pleh(33*20 cm).
3.
Preko razvaljanog tijesta,premažite marmeladu.Pripremite nadjev.Izmiksajte šećer i žumanjke,pa dodajte mljevene orahe,kavu i otopljenu čokoladu.Na kraju ručno,lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4.
Na tijesto premazano marmeladom,sipajte pripremljenu filu.Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 35 minuta.
5.
Dobro ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu,narežite na kocke i poslužite.Odlilčna bi bila i čokoladna glazura.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar