Sastojci 6 osoba
biskvit;
6 bjeljanjaka
6 v.ž šećera
6 v.ž brašna
crvena krema;
1/2 l jogurta od jagode
2 v.ž šećera
1 instant želatina
2,5 dcl slatkoga vrhnja
6-8 kapi ekstrata od jagode
bijela krema;
1/2 l čvrstog običnog jogurta
2 vanilin šećera
2.5 dcl slatkoga vrhnja
1 instant želatina
još;
2 kutije jaffa keksa s jagodama
50 dag jagoda
2 preljeva za torte(1 svijetli,1 crveni)
Priprema
1.
Od bjeljanjaka izmiksati snijeg pa dodati šećer i brašno te ispeći biskvit u plehu obloženom pek-papirom na 180 minuta oko 15 minuta.Ohladiti biskvit.
2.
Izmiksati jogurt od jagode s instant želatinom,dodati šećer,ekstrat od jagode i izrađeni 2,5 dcl šlaga.Crvenu kremu premazati odmah preko biskvita.
3.
Po kremi poslagati jaffa kekse s okusom jagode.
4.
I premazati bijelom kremom;izmiksati običan jogurt s instant želatinom,vanilin šećerom i preostalih 2,5 dcl šlaga.Ja sam izmiksala 5 dcl šlaga pa pola dodala u crvenu kremu a pola u bijelu.
5.
Jagode oprati,narezati i poredati po vrhu.Preljeve za torte spremiti prema uputi(1 bijeli i 1 crveni ili oba crvena ili oba svijetla) i kad se malo ohladi preliti po kolaču.
6.
Dobro ohladiti i rezati na kocke,te poslužiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar