loading...

Mascarpone torta s rolicama - Ova torta s rolicama - brza je,fina i kremasta !

 Sastojci 6 osoba

    biskvit(promjera 26 cm):
    15 dag omekšalog margarina ili maslaca
    15 dag šećera u prahu
    3 jaja
    15 dag brašna(pola oštro,pola glatko)
    1,5 v.ž kakao
    1,5 m.ž praška za pecivo
    3 v.ž džema od kupine(višanja ili sl.)


    krema od mascarponea;
    50 dag mascarponea
    300 ml slatkoga vrhnja
    1 kremfix
    10-12 dag šećera u prahu

    za čokoladnu kremu;
    300 ml mlijeka(može pola slatkoga vrhnja)
    1/2 vrečice instant pudinga od čokolade

    još;
    2 kutije(od 15 dag) kupovnih rolica
    čokoladne strugotine ili drugi ukrasi

 Priprema

    1.

    Maslac izmiksajte s šećerom u glatku smjesu.Dodajte jaja i tucite dok ne dobijete kremu.Pomiješajte brašno,prašak za pecivo i kakao pa umiješajte u kremu.Po želji dodajte i žlicu džema.Ispecite u okruglom kalupu za tortu promjera 26 cm, na 170 stupnjeva oko 25 minuta.
    2.

    Slatko vrhnje izmiksajte s kremfixom u čvrsti šlag,a u drugoj posudi mascarpone s šećerom u prahu.Tada obje kreme pomiješajte.Biskvit premažite džemom i premažite kremom od mascarponea.
    3.

    Kremu od čokolade napravimo tako da mlijeko (dio može biti slatko vrhnje) izmiksamo s instant pudingom.Premažemo po vrhu torte i ohladimo oko 2 sata.

    4.

    Tada tortu izvana premažemo s malo šlaga ili kreme(4-5 žlica ostavimo s strane kad radimo kremu)i gore zalijepimo rolice.Po vrhu posipamo čokoladom ili ukrasimo po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar