Sastojci 6 osoba
biskvit(promjera 26 cm):
15 dag omekšalog margarina ili maslaca
15 dag šećera u prahu
3 jaja
15 dag brašna(pola oštro,pola glatko)
1,5 v.ž kakao
1,5 m.ž praška za pecivo
3 v.ž džema od kupine(višanja ili sl.)
krema od mascarponea;
50 dag mascarponea
300 ml slatkoga vrhnja
1 kremfix
10-12 dag šećera u prahu
za čokoladnu kremu;
300 ml mlijeka(može pola slatkoga vrhnja)
1/2 vrečice instant pudinga od čokolade
još;
2 kutije(od 15 dag) kupovnih rolica
čokoladne strugotine ili drugi ukrasi
Priprema
1.
Maslac izmiksajte s šećerom u glatku smjesu.Dodajte jaja i tucite dok ne dobijete kremu.Pomiješajte brašno,prašak za pecivo i kakao pa umiješajte u kremu.Po želji dodajte i žlicu džema.Ispecite u okruglom kalupu za tortu promjera 26 cm, na 170 stupnjeva oko 25 minuta.
2.
Slatko vrhnje izmiksajte s kremfixom u čvrsti šlag,a u drugoj posudi mascarpone s šećerom u prahu.Tada obje kreme pomiješajte.Biskvit premažite džemom i premažite kremom od mascarponea.
3.
Kremu od čokolade napravimo tako da mlijeko (dio može biti slatko vrhnje) izmiksamo s instant pudingom.Premažemo po vrhu torte i ohladimo oko 2 sata.
4.
Tada tortu izvana premažemo s malo šlaga ili kreme(4-5 žlica ostavimo s strane kad radimo kremu)i gore zalijepimo rolice.Po vrhu posipamo čokoladom ili ukrasimo po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar