Sastojci 4 osobe
1 kocka kvasca svežega
1 m.ž šećera
125 ml toploga mlijeka
165 ml mlake vode
30 dag polubijelog brašna
30 dag kukuruznog brašna
1-2 m.ž soli
1 istučeno jaje
Priprema
1.
Razmrvite svježi kvasac,dodajte šećer i toplo mlijeko te mješajte dok se kvasac ne rastopi.Ostavite da se diže 5 minuta.Dodajte obje vrste brašna,razmućeno jaje,sol te tople vode po potrebi.
2.
Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom,pokriveno krpom da se digne(oko 1 sat).
3.
Zatim ga istresite na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite 2-3 minute.Podijelite tijesto na 2 dijela i oblikujte dvije okrugle pogače.Pospite ih brašnom i stavite u lim.Napravite rezove uzduž i poprijeko,pokrijte krpom i nek se die još pola sata.
4.
Pecite ih oko 30 minuta na 200 stupnjeva.Pečene prekrijte mokrom krpom i ostavite da se ohlade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar