loading...

Kukuruzni kruh - veoma mekan i dobar !

 Sastojci 4 osobe

    1 kocka kvasca svežega
    1 m.ž šećera
    125 ml toploga mlijeka
    165 ml mlake vode
    30 dag polubijelog brašna
    30 dag kukuruznog brašna
    1-2 m.ž soli
    1 istučeno jaje


 Priprema

    1.

    Razmrvite svježi kvasac,dodajte šećer i toplo mlijeko te mješajte dok se kvasac ne rastopi.Ostavite da se diže 5 minuta.Dodajte obje vrste brašna,razmućeno jaje,sol te tople vode po potrebi.
    2.

    Zamijesite tijesto i ostavite ga na toplom,pokriveno krpom da se digne(oko 1 sat).
    3.

    Zatim ga istresite na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite 2-3 minute.Podijelite tijesto na 2 dijela i oblikujte dvije okrugle pogače.Pospite ih brašnom i stavite u lim.Napravite rezove uzduž i poprijeko,pokrijte krpom i nek se die još pola sata.


    4.

    Pecite ih oko 30 minuta na 200 stupnjeva.Pečene prekrijte mokrom krpom i ostavite da se ohlade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar