Sastojci 4 osobe
tijesto;
15 dag šećera
9 dag maslaca
2 v.ž vode
16 dag čokolade za kuhanje
1 m.ž ekstrata od vanilije(ili vanilin šećer)
2 jaja
15 dag sjeckanih badema(oraha,lješnjaka...)
15 dag oštrog brašna
1/2 m.ž sode bikarbone
prstohvat soli
1/2 dcl ruma
premaz;
25 dag mascarpone sira( ili krem sira)
2 dcl vrhnja za šlag
10 dag šećera u prahu
Priprema
1.
Maslac i šećer otopiti na slaboj vatri uz miješanje.Maknuti sa vatre pa odmah dodati čokoladu sitno sjeckanu ,vodu i vaniliju.Miksajući dodati jedno po jedno jaje.Tada umiješati sjeckane bademe i brašno pomiješano sa sodom i prstohvatom soli.
2.
Biskvit peći u limu(30*22 cm) obloženom pek papirom.Ja sam vruć kolač poškropila sa rumom koji sam pomiješala sa malo mlijeka.Za kremu izmiksati šlag ,pa dodati mascarpone i šećer u prahu.Premazati po kolaču praveći valove.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar