Sastojci 4 osobe
tijesto;
50 dag glatkoga brašna
1 kocka svježega kvasca
1/4 l tople vode
2 v.ž ulja
1 v.ž šećera
1 v.ž soli
fil;
po želji kečap ,šunka,sir,kukuruz,šampinjoni.....
začin za pizzu(origano,bosiljak)
1 jaje
Priprema
1.
Zamjesite tijesto za pizzu od brašna,kvasca namočenog s šećerom i malo tople vode.Dodajte sol i ulje.Tijesto ostavite na toplome da se digne.Kad se digne razvaljajte ga tanko u obliku pravokutnika.Po sredini premažite kečapom(ili umakom od rajčice).Tijesto sa strane ostavite čisto kako bi kasnije lako narezali trakice.
2.
Punite nadjevom po želji;ja sam na kečap stavila ribanu šunku za pizzu,kukuruz i ribani sir.Posipajte nekim začinom za pizzu(origano,bosiljak...)Tijesto sa strane narežite na trakice široke oko 1-1,5 cm.Pa preklapajte slijeve na desnu ukoso(da se dobije kao na slici).
3.
Pizza štrucu stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.Premažite razmućenim jajetom i pecite na 190-200 stupnjeva oko 35 minuta dok se lijepo ne zapeče.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar