Sastojci 8 osoba
biskvit;
5 jaja
10 žlica šećera
9 žlica brašna
50 ml mlijeka
50 ml ulja
4 žlice kakao praha Dolcela
1 prašak za pecivo Dolcela
krema;
2 l mlijeka
10 jaja
25 dag šećera
4 Vanilin šećer Dolcela
4 dcl vode
20 dag škrobnog brašna Gussnel
20 dag Oštrog brašna Podravka
+
2 dcl hole šlaga
5 dcl Šlaga 5+ Dolcela
čokoladna glazura;
20 dag čokolade za kuhanje
1 štamprlin(mala čašica za žestice) ulja
2 štamprlina vode
Priprema
1.
Za biskvit izmiksajte cijela jaja sa šećerom.Dodajte mlijeko,ulje i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakao.Pecite biskvit u velikom i dubokom plehu od električne pećnice (oko 40*30 cm)na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
2.
Za kremu napravite snijeg od bjelanjaka.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,obje vrste brašna i malo mlijeka.Preostalo mlijeko zakuhajte sa vodom.Kad provri ukuhajte žumanjke i skuhajte gustu kremu.U još vruću kremu umiješajte snijeg od bjelanjka.
3.
Vruću kremu izlijte na ohlađeni biskvit i poravnajte.Ja sam sa strane oko biskvita stavila ogradu od folije kako mi krema nema istekla.Kad se ohladi i stvrdne može se maknuti.
4.
Za šlag je najbolje koristiti 2 dcl hole šlaga i pola litre Podravkinog....ili po želji kako već radite.Možete dodati šlagfix.Šlagom premažite ohlađenu kremu.
5.
Čokoladu otopite na pari pa dodajte ulje i vodu.Ostavite da se ohladi skoro do kraja.Tada je razmažite po šlagu.
6.
Kolač režite kad se dobro ohladi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar