loading...

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA

Zamrznutu tortu ili kolač još nisam pravila....-pa me privukao recept iz nove"Lise"svojom slikom i načinom izrade...Kao sladoled s okusom bijele čokolade,sira i jagoda...!!!!.Spremila sam je šogoru za rođendan....!!!

Sastojci
50 dag jagoda
1 limun
60 dag sira
2 v.ž vanilin šećera
8 dag šećera
20 dag bijele čokolade
4 jaja
400 g slatkoga vrhnja


Priprema

1.
Jagode operite,očistite i prerežite ili narežite na ploške.Limun operite-koricu naribajte a sok istisnite.Sir pomiješajte s šećerom,vanilin šećerom i sokom i koricom od limuna.
2.
Čokoladu rastopite na pari.Jaja kremasto pomiješajte u posudi uronjenoj u vruću vodu.Postupno umiješajte čokoladu.Kremu od jaja stucite u posudi uronjenoj u hladnu vodu pa umiješajte kremu od sira.Vrhnje istucite u polučvrsti šlag pa umiješajte u kremu od sira.

3.
Prsten za tortu (promjera 26 cm) stavite na pladanj za tortu.Stavite unutra pola kreme i zagladite.Na to stavite 1/3 jagoda i preostalu kremu...
4.
...a potom kolač stavite na najmanje 4 sata u zamrzivač.Jagode pomiješajte s malo šećera,prsten maknitepolako uz nož uronjen u vruću vodu.Pospite jagodama i odmah poslužite.


Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar