loading...

Torta od kupina, bijele čokolade i kokosa - ispala odlična, a veoma brzo nestala!

 Sastojci 8 osoba

    biskvit(2 puta);
    5 bjeljanjaka
    5 v.ž šećera
    3 v.ž brašna
    2 v.ž škrobnog brašna
    1 m.ž praška za pecivo
    1 m.ž octa
    7 v.ž ulja

    fil od kupina;
    25 dag kupina
    +voda(da dobijemo 400 ml)
    po 3 v.ž škrobnog brašna i šećera


    žuta krema;
    5 dcl mlijeka
    10 žumanjaka
    po 1 vanilin puding i vanilin šećer
    1 v.ž škrobnog brašna
    10 dag bijele čokolade
    250 ml slatkoga vrhnja za šlag
    1 svijetla želatina

    bijela krema;
    za 400 ml kokosovog mlijeka 800 ml vode+20 dag kokosa
    7 v.ž škrobnog brašna
    12,5 dag margarina
    250 ml vrhnja za šlag
    kokos za ukras

 Priprema

    1.

    Od bjeljanjaka i malo soli napravi snijeg pa redom dodaj šećer,oba brašna,ulje i na kraju ocat.Sipaj u okrugli kalup za torte promjera 28 cm obloženog pek-papirom i ispeci biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
    2.

    Postupak ponovi 2 puta-da se dobiju 2 biskvita.Ohladiti.
    3.

    Za žutu kremu pomiješaj žutanjke s šećerom,vanilin šećerom,pudingom od vanilije i žlicom gustina-razrijedi s malo mlijeka pa ukuhaj u pola litre vreloga mlijeka.U još vruću kremu umiješaj bijelu čokoladu slomljenu na kockice pa promiješaj da se čokolada otopi.Ohladi.U ohlađenu umiješaj želatinu(pripremi prema uputi na omotu) i izrađeni šlag.
    4.

    Za kokosovu kremu mlijeko napravim sama;prokuham kokos u vodi,izmiksam ga u blenderu i dobro protisnem kroz cijedilo.U tom mlijeku ukuham škrobno brašno s 2-3 v.ž šećera.Ohladiti.Izmiksati pola margarina pa ga povezati s ohlađenom kremom.Na kraju umiješati izrađeno slatko vrhnje.
    5.

    Za nadjev od kupina prokuhati kupine s vodom(dodati toliko vode da bude sve skupa 400 ml tekućine)Kupine sam zgniječila vilicom i nisam ih pasirala.Škrobno brašno i šećer pomiješati s malo vode pa ukuhati u vrelu kremu i kuhati da se zgusne.Na poslužavnik staviti obruč od torte i unutra prvi biskvit,premazati ga s polovinom vrele kreme od kupina.
    6.

    Pričekati da se premaz od kupina malo ohladi,pa na njega ravnomjerno rasporediti žutu kremu od žutanjaka i bijele čokolade.


    7.

    Pokriti 2 biskvitom i premazati s drugom polovicom kreme od kupina.
    8.

    Na vrh staviti kremu od kokosa,zagladiti površinu.Staviti preko noći u frižider.
    9.

    Prije posluživanja maknuti obruč i obilno ju posipati kokosom i ukrasiti po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar