loading...

Peciva od griza s vanilijom - najbolja su topla!

 Sastojci 6 osoba

    20 dag margarina
    6 dcl mlijeka
    3 dcl griza
    1(5 dag) paketić svježeg kvasca
    2 dcl šećera
    2 jaja
    12 dcl brašna
    1/2 m.ž amonijevog karbonata(prašak za pecivo za zamjenu)


    premaz;
    6 v.ž šećera
    2 v.ž vanilin šećera
    6 v.ž rastopljenog margarina

 Priprema

    1.

    Rastopite margarin u zdjeli,dodajte mlijeko pa zakuhajte.Stavite griz u zdjelu,dodajte pripremljenu tekućinu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
   
    2.

    Razmrvite kvasac  u smjesu od griza i mješajte dok se ne rastopi.Dodajte šećer,karbonat(ja ga nisam imala pa sam stavila prašak za pecivo),sol,jaja i gotovo sve brašno.Nešto brašna sačuvajte za miješenje.Mijesite tijesto dok ne postane glatko.Ostavite ga da se diže oko 45 minuta.
    3.

    Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu,promijesite ga,podijelite na 2 dijela,pa svaki dio na 20 kuglica i oblikujte peciva.


    4.

    Peciva stavite na limove obložene papirom za pečenje i pustite da se dižu 30 minuta.Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

    Pecite ih oko 10 minuta.Dok se peku, u posudi pomiješajte šećer i vanilin šećer.Premažite topla peciva rastopljenim margarinom i uvaljajte ih u smjesu od šećera.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar