loading...

DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU

Sastojci

1 jaje

200 gr brasna

1/2 kesice praska za pecivo

so

oko 1,5 dl jogurta

ulje za przenje


Priprema

1.

Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.

2.

Masa treba da izgleda ovako

3.

Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.

4.

Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.

5.

Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.

6.

Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje

Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.



Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar