loading...

Čokoladna torta koja ostavlja bez teksta!

 Sastojci 20 osoba

    Biskvit:
    5 jaja
    100 g šećera
    150 g maslaca
    100 g čokolade
    80 g brašna
    1 vrećica praška za pecivo

    Ganache od tamne čokolade:
    500 ml mliječnog vrhnja
    200 g tamne čokolade

    Ganache od bijele čokolade:
    200 ml mliječnog vrhnja
    300 g bijele čokolade


Priprema

    1.

    Biskvit:

    Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera. Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i upemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stupnjeva.
   
    2.

    Ganache od tamne čokolade:

    Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.
    3.

    Ganache od bijele čokolade:

    Mliječno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar