Sastojci 20 osoba
Biskvit:
5 jaja
100 g šećera
150 g maslaca
100 g čokolade
80 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
Ganache od tamne čokolade:
500 ml mliječnog vrhnja
200 g tamne čokolade
Ganache od bijele čokolade:
200 ml mliječnog vrhnja
300 g bijele čokolade
Priprema
1.
Biskvit:
Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera. Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i upemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stupnjeva.
2.
Ganache od tamne čokolade:
Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.
3.
Ganache od bijele čokolade:
Mliječno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar