Pileća krila pečena u jogurtu

 Sastojci 4 osobe

    Suha marinada:
    1žličica kumina/mljeveni
    1/4žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
    1žličica Dimljene crvene paprike Podravka
    1/2žličice Šećera ( kristal)
    1žličica soli



    1grančica timijana
    1grančica ružmarina
    1/2žličice papara/mljevenog
    1/2žličice suhog češnjaka/2 češnja protisnutog

    Ostalo:
    6-7kom krila
    1 luk/veći
    oko 300g gustog jogurta /manje više po potrebi

 Priprema

    1.
    Pomiješate u jednoj zdjeli sve sastojke za suhu marinadu .Prospite po opranim i osušenim krilcima ,lagano utrljate ,stavite da krila stoje na sobnoj temperaturi pola sata/naravno ako nije puno velika vrućina/pokrivena. Stavite krilca u keramičku zdjelu pokrijete ih jogurtom pa dodate nasjeckani luk ,promiješate sve dobro .



    2.
    Zagrijete pećnicu na 200C ,zdjelu sa krilcima pokrijete folijom ,pa sve pečete nekih 30minuta ,maknete foliju pa nastavite peči još 10-15 minuta dok krilca ne dobiju finu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar