Sastojci 6 osoba
3 kasike Govede zelatine, bezukusna
230 ml Hladne vode
12o g Kakao u prahu Dolcela
200 g Ulja od kokosa
115 g Meda(domaci) ili javorovog sirupa
1 kasika Vanilija ekstrakt
300 ml Vruce vode(kljucala)
Priprema
1.
U blender prvo staviti zelatinu sa hladnom vodom(230 ml) i ostaviti bar 5 minuta da nabubri.
2.
Pripremiti tepsiju od 20x20 cm (8x8 inch) s tim sto cete je obloziti folijom. Istopiti kokosovo ulje. Dodati sve sastojke u blender pa onda dodati vrucu vodu. Miksati dobro da se smjesa ujednaci.
3.
Istresti u tepsiju i ostaviti u frizider preko noci.
4.
Izrezati na kocke ja dobijem 25 kocki a mozete rezati i na manje kockice i koristiti po jednu kockicu kao snack jer zaista necete biti toliko gladni. Ove kocke mozete staviti u frizider ili u kesice i ostaviti u zamrzivac pa koristiti kad zelite.
Posluživanje
Recept sam nasla na jednom super blogu.
p.s. Zelatin recept sto ja koristim je 2 male kasicice zelatine sa 3 kasike vode ostaviti preko noci pa ujutro prije nego sto jedete pojesti ili staviti u dzus ili mlijeko ako vam je lakse pojesti ili sa jogurtom ili pahuljicama.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar