loading...
Kuglof - možete ga pripremati kada god poželite
Sastojci 5 osoba
TIJESTO:
8 dkg Maslaca
20 dkg Pšeničnog glatkog brašna
4 Žumanjka
3 dkg Šećera u prahu
5 dkg Grožđica
3 dkg Svježi kvasac
Prstohvat soli
10 dkg Korice limuna
Mlijeko po potrebi
5 dkg Mljevenih badema
0,5 dl Ruma (ja nisam stavljala)
GLAZURA:
2 Bjelanjka
25 dkg Šećera u prahu
1 Limun
Priprema
1.
Kvasac pomiješajte sa šećerom, mlakim mlijekom i brašnom (2-3 žlice brašna ide u kvasac, da se bolje digne) te ostavite na toplom mjestu da se diže. Preostalo brašno prosijte, dodajte jaja (žumanjke) i ostale suhe sastojke, maslac sobne temperature narežite na listiće i dodajte u smjesu, također dodajte limunovu koricu od jednog limuna, ja osobno ne volim kada ima više limuna, pa nisam radila točno po recepturi. Na kraju dodajte grožđice koje su bile namoćene u rumu i kvasac. Ja osobno nisam umočila grožđice u rum jer ne volim okus ruma, a vi možete ako želite. Također možete u smjesu dodati bilo koje sušeno voće, možete naribati čokoladu ili dodati kakao, kao što sam ga ja dodala.
2.
Smjesu stavite u kalup za kuglof te ostavite smjesu/tijesto da se digne par minura. Pecite u zagrijanoj pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, 35 minuta.
3.
GLAZURA: Bjelanjak, šećer u prahu i sok 1 limuna izmiješajte dok se smjesa ne poveže i postane glatka. Ohlađeni kuglof prelijte glazurom od bjelanjaka.
NOTES: Umjesto mljevenih badema u tijesto možete staviti i nasjeckane orahe te naribati čokoladu. Čak možete staviti i kakao u smjesu da biste dobili drugačiju boju kuglofa, kao što sam ja napravila u ovom receptu.
Posluživanje
Po želji možete kuglof poslužiti uz umak od vanilije i cimeta.
preuzeto sa : coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar