Sastojci
300g mascarpone sira
300 ml slatkog vrhnja
100 g bijele cokolade
200 ml pirea od malina
3 listica zelatine
Piskote ili biskvit
Priprema
1.
Slatko vrhnje umutite u cvrsti slag.Zelatinu namocite da nabubri.Cokoladu rastopite.U slag zatim dodajte mascarpone sir i otopljenu cokoladu te sve skupa dobro povezite,umiksajte.Kremu podijelite na dva dijela.U jedan dio umijesajte pire od malina i zelatinu.Silikonski kalup malo kistom premazem sa uljem.Ulijemo kremu sa malinama,zatim bijelu kremu koju stavim u slasticarsku vrecicu da mogu jednako nanjeti taj sloj kreme a da ne zamrljam vocni dio.
Zagladite taj zavrsni sloj kreme te na njega stavite piskote namocene u malo ruma .Gotov kolac stavite u skrinju da se malo zaledi da nam je lakse skinuti kalup i da nam bbublice ostanu lijepe.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar