loading...

Bubliceee,obozavam ove kalupcice,brzinski desertic !

 Sastojci

    300g mascarpone sira
    300 ml slatkog vrhnja
    100 g bijele cokolade
    200 ml pirea od malina
    3 listica zelatine
    Piskote ili biskvit


 Priprema

    1.

    Slatko vrhnje umutite u cvrsti slag.Zelatinu namocite da nabubri.Cokoladu rastopite.U slag zatim dodajte mascarpone sir  i otopljenu cokoladu te sve skupa dobro povezite,umiksajte.Kremu podijelite na dva dijela.U jedan dio umijesajte pire od malina i zelatinu.Silikonski kalup malo kistom premazem sa uljem.Ulijemo kremu sa malinama,zatim bijelu kremu koju stavim u slasticarsku vrecicu da mogu jednako nanjeti taj sloj kreme a da ne zamrljam vocni dio.


Zagladite taj zavrsni sloj  kreme  te na njega stavite piskote namocene u malo ruma .Gotov kolac stavite u skrinju da se malo zaledi da nam je lakse skinuti kalup i da nam bbublice ostanu lijepe.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar