,

Kolač sa grizom i višnjama

 Sastojci

    Potrebno je
    5 kom jaja
    100 g Pšenične krupice (griza) Podravka
    150 g Glatkog brašna Podravka
    2 dl jogurta




    1 dl ulja
    150 g šećera
    1 kom Vanilin šećera Dolcela
    1 kom prašak za pecivo Dolcela

 Priprema

    1.

    Odvojiti bjelanca od žumanaca.
    Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i vanilin šećer pa mutiti da se šećer istopi. U smjesu dodati žumanca pa malo izmiješati najmanjom brzinom.
    2.

    Pomiješati brašni, prašak za pecivo i griz pa izmiješati.
    Dodati u smjesu od bjelanjaka, dodati i ulje i jogurt
    3.

    Miješati kašikom, polako, prebacujući smjesu odozdo prema gore da se sve izjednači. Na taj način će smjesa ostati čvrsta i vazdušasta.




    4.

    Smjesu sipati u kalup 20x30 cm obložen papirom za pečenje. Neka odstoji tako u plehu dok se rerna zagrije, tako će i griz upiti tečnost. Kad se rerna zagrije poredati višnje i staviti peći.
    Rernu uključiti na 180 C i pećo 40-45 minuta
    5.

    Pečen kolač posuti šećerom u prahu i ostaviti da se ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar