loading...

DOMAĆI SNIKERS POPUT ORGINALA JE

Volite čokoladu, karamelu i kikiriki? Onda volite i Snickers. Domaći Snickers je sigurno recept koji vas neće razočarati. Verujte nam, trud će se isplatiti.
Za ovaj recept vam je potrebno:
Čokoladni sloj:
300 g mlečne čokolade,
60 g kikiriki putera;
Nugat sloj:
60 g putera ili margarina,
250g šećera,

60 g kondenzovanog mleka (recept vidite ovde),
300 g italijanske meringe (šam od belanaca sa sirupom od šećera) – postupak izrade pročitajte dalje u tekstu
60 g kikiriki putera,
200-300 g neslanog, seckanog kikirikija,
1 kašičica ekstrakta vanile;
Karamel sloj:
kesica karamel bombona,
60 ml slatke pavlake.


Priprema:Podmažite manju tepsiju uljem. U jednoj šerpi istopite 150g mlečne čokolade i 30g kikiriki putera. Razlite masu po tepsiji i stavite u frižider da se stegne. Za to vreme pravite nugat sloj. U šerpu stavite margarin (puter), šećer, kondenzovano mleko, kikiriki puter i ekstrakt vanile. Mešajte sve dok se ne otopi šećer. Skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Za to vreme napravite italijansku meringu. Za nju vam je potrebno 3 belanca, 75ml vode i 100g šećera.

Mikserom mutite belanca u čvrst šam. Potrebno je konstantno mešati belanca. Na špret stavite vodu sa šećerom i napravite sirup. Temperatura sirupa treba da bude 121 0C. Sipajte postepeno sirup u šam uz neprestano mešanje mikserom, na manjoj jačini.
Italijansku meringu dodajte prethodno napravljenom nugat kremu i promešajte varjačom. U masu dodajte i seckani kikiriki. Sve promešajte varjačom. Ovaj sloj izlite preko ohlađenog sloja čokolade. Vratite sve u frižider da se hladi.
Zatim na pari (ili u mikrotalasnoj pećnici) otopite karamel bombone sa slatkom pavlakom. Karamel sloj stavite preko nugat sloja kada se malo prohladi. Opet sve stavite na hlađenje.
Poslednji čokoladni sloj pripremite kao i prvi. Dakle, rastopite 150g mlečne čokolade sa 30g kikiriki putera. Ravnomerno rasporedite ovu masu preko domaćeg Snickers-a. Sve vratite u frižider da se dobro stvrdne.
Kada je domaći Snickers gotov, secite ga na pravougaone delove i uživajte u ovom divnom desertu.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar