loading...

15 minutni kolač s jagodama i keksima

 Sastojci 10 osoba

    300 g plazma keksa (petit beurre, piškote, bilo koji omiljeni)
    3 vrećice pudinga od vanilije
    10 žlica šećera
    1 l mlijeka
    200 g maslaca
    4 žlice kiselog vrhnja
    500 g jagoda
    šlag ili slatko vrhnje za ukras


 Priprema

    1.

    Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće i dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Nako toga dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom. Dodati na kraju sitno sjeckane jagode i lagano ih umiješati u kremu s keksima.

    Izliti pripremljenu kremastu masu u lim ili kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i pospremiti u hladnjak na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krema očvrsne.

    Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno tučeno slatko vrhnje, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
    2.

    Količina je dovoljna za okrugli kalup promjera 26 cm i imate cijelu TORTU. Vrlo jednostavna, ukusna i količinski izdašna ljetna slastica. Ja sam sigurna da ću je u ovom obliku isprobati sa svim sezonskim voćem.

    3.

    Napominjem još jednom da je recept preuzet s bloga http://recipeci.com, a fotografije izvedbe su moje.
    4.

    Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar