Griz torta sa jagodama - Lagana, mirisna torta bez brasna i masnoce

 Sastojci

    Biskvit:
    6 jaja
    200g secera
    1 vrecica vanilija secera
    2 narance sok i korica
    150g griza

    Nadjev:
    300g jagoda
    1 zlica javorova sirupa
    1 naranca sok
    1 casica (285ml) slatkog vrhnja
    1 zlica secera u prahu
    1 zlica ekstrakta vanilije




 Priprema

    1.

    Zagrijte pecnicu na 180 stupnjeva.

    Kalup za torte promjera 20cm namastite i na dno zalijepite papir za pecenje. Stranice kalupa jos pospite grizom.
    2.

    Odvojite bjelanjke od zutanjaka.

    Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i umutite u cvrsti snijeg.

    Zutanjcima dodajte griz, sok i koricu dvije narance, secer i vanilija secer. Dobro sve mikserom umutite te ulijte u posudu sa snijegom od bjelanjaka.

    Lagano spatulam sve mijesajte dok ne dobijete glatku masu bez grudica bjelanjaka.

    Izlijte u kalup i pecite oko 30- 40 minuta, ovisno o vasoj pecici. Ja sam pekla tocno 40 min, a mogla sam i koji minut manje.
    3.

    Za nadjev jagode prerezite, stavite ih u posudu, dodajte im narancin sok i zlicu javorova sirupa te sve skupa promijesajte Ovo sada mozete staviti u hladnjak da jagode malo puste sok, a i ne morate.


    Biskvit prerezite na pola, stavite prvi dio na pladanj i poredajte jagode. Poprskajte jagode preostalim sokom, a polovicom poprskajte drugi biskvit.

    Slatko vrhnje umutite sa secerom i vanilijom u slag. Premazite sloj jagoda i prekrijte biskvitom.




    4.

    Cuvajte u hladnjaku.

    Prije posluzivanja pospite secerom u prahu i ukrasite jagodama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar