Sastojci
Biskvit:
6 jaja
200g secera
1 vrecica vanilija secera
2 narance sok i korica
150g griza
Nadjev:
300g jagoda
1 zlica javorova sirupa
1 naranca sok
1 casica (285ml) slatkog vrhnja
1 zlica secera u prahu
1 zlica ekstrakta vanilije
Priprema
1.
Zagrijte pecnicu na 180 stupnjeva.
Kalup za torte promjera 20cm namastite i na dno zalijepite papir za pecenje. Stranice kalupa jos pospite grizom.
2.
Odvojite bjelanjke od zutanjaka.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i umutite u cvrsti snijeg.
Zutanjcima dodajte griz, sok i koricu dvije narance, secer i vanilija secer. Dobro sve mikserom umutite te ulijte u posudu sa snijegom od bjelanjaka.
Lagano spatulam sve mijesajte dok ne dobijete glatku masu bez grudica bjelanjaka.
Izlijte u kalup i pecite oko 30- 40 minuta, ovisno o vasoj pecici. Ja sam pekla tocno 40 min, a mogla sam i koji minut manje.
3.
Za nadjev jagode prerezite, stavite ih u posudu, dodajte im narancin sok i zlicu javorova sirupa te sve skupa promijesajte Ovo sada mozete staviti u hladnjak da jagode malo puste sok, a i ne morate.
Biskvit prerezite na pola, stavite prvi dio na pladanj i poredajte jagode. Poprskajte jagode preostalim sokom, a polovicom poprskajte drugi biskvit.
Slatko vrhnje umutite sa secerom i vanilijom u slag. Premazite sloj jagoda i prekrijte biskvitom.
4.
Cuvajte u hladnjaku.
Prije posluzivanja pospite secerom u prahu i ukrasite jagodama.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar