loading...

Torta od jagoda - odlična, osvježavajuća i veoma ukusna!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna Podravka (prosijati) pola Praška za pecivo Docela (prosijati) 1 dcl mlijeka 1 dcl ulja 3 žlice kakaa Dolcela
    KREMA:
    2 Pudinga okus vanilija Dolcela
    500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
    2 Vanilin šećera Dolcela
    100 g bijele čokolade
    1 želatina
    GANAHE KREMA:
    300 g čokolade
    500 ml Slatkog vrhnja Dolcela


Priprema

    1.

    BISKVIT:

    Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

    Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele,da budu pjenasti,a zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući. U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijajte.

    Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.

    Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 20 minuta.
    2.

    KREMA:

    2 pudinga skuhajte u pola litre mlijeka. Ohladite ga.

    Slatko vrhnje na pola izmiksajte. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici.

    Bijelu čokoladu rastopite na pari.

   

    Kada je puding hladan, primiješajte ga mikserom i dodajte mu čokoladu. Opet miksajte i dodajte vanilin šećer, slatko vrhnje i želatinu i jos dalje miksajte ali ne predugo kako krema nebi bila prečvrsta.


    3.

    Ganache krema:

    Slatko vrhnje zagrijte na pari do vrenja i dodajte čokoladu da se otopi. Tom kremom prelijte bijelu kremu i stavite u hladnjak
    4.

    SLAGANJE TORTE:

    Biskvit

    Jagode prerezane na pola i okrenute prema van

    Bijela krema preko jagoda

    Ganache krema

    Ukrašavanje po želji ali nije nužno
    5.

    Slaganje jagoda
    6.

    Jagodice

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar