BISKVIT
6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna Podravka (prosijati) pola Praška za pecivo Docela (prosijati) 1 dcl mlijeka 1 dcl ulja 3 žlice kakaa Dolcela
KREMA:
2 Pudinga okus vanilija Dolcela
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
2 Vanilin šećera Dolcela
100 g bijele čokolade
1 želatina
GANAHE KREMA:
300 g čokolade
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
Priprema
1.
BISKVIT:
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele,da budu pjenasti,a zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući. U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijajte.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 20 minuta.
2.
KREMA:
2 pudinga skuhajte u pola litre mlijeka. Ohladite ga.
Slatko vrhnje na pola izmiksajte. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici.
Bijelu čokoladu rastopite na pari.
Kada je puding hladan, primiješajte ga mikserom i dodajte mu čokoladu. Opet miksajte i dodajte vanilin šećer, slatko vrhnje i želatinu i jos dalje miksajte ali ne predugo kako krema nebi bila prečvrsta.
3.
Ganache krema:
Slatko vrhnje zagrijte na pari do vrenja i dodajte čokoladu da se otopi. Tom kremom prelijte bijelu kremu i stavite u hladnjak
4.
SLAGANJE TORTE:
Biskvit
Jagode prerezane na pola i okrenute prema van
Bijela krema preko jagoda
Ganache krema
Ukrašavanje po želji ali nije nužno
5.
Slaganje jagoda
6.
Jagodice
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar