Kiflice - novi, jednostavni recept!

 Sastojci

    1 kg. brasno
    250 ml. mlijeka
    250 ml. vode
    2 jaja
    150 ml. ulja
    2 velike kasike secera
    1 velika kasika soli
    1 pecivo
    1 kocka kvasa ( 40 gr.)
    80 gr. margarina ili mas




 Priprema

    1.

    U malo mleka stavimo secer i kvas i jedna kasika brasna i ostavimo da se kvas aktivira
    2.

    U jednu posudu sipamo preostalo mlako mleko,vodu, jedno jaje i jedan belanc a zucku ostavimo sa strane,ulje i kvas i izmesamo i dodamo soli i prasak za pecivo i polako mesajuci dodajemo brasno.
    3.

    Testo istresemo na radnu povrsinu i mesimo da se dobije nelepljivo testo i ostavimo da naraste oko jedan sat, mozda i vise, odnosno da se testo udvostruci.
    4.

    Kad je   naraslo od njega odkidamo testo velicine ping pong loptice i svaku sucemo kao elipsu i uvijemo. Ja sam pravila pola prazne pola punjene sa sirom, pavlakom i sunkom . Ostavimo da nadolaze jos pola sata.
    5.

    Odozgo ih premazemo sa zuckom i dve kasike mleka i posipamo sa susamom ili crnim kimom ili soli, ko kako hoce i stavimo po mnogo malo margarina (mas). Jedna trecina margarina treba da se utrosi za sve kiflice.
    6.

     Kiflice pecemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.




Posluživanje

U svako vreme i sa svacim.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar