Jogurt kolac s jagodama !

 Sastojci

    Biskvit
    6 jaja
    6 zlica secera
    6 zlica ostrog brasna
    1 prasak za pecivo Dolcela
    3 zlice ulja

    Krema

    500 ml Slatkog vrhnja Dukat (šećer po ukusu)
    200g jogurt
    1 zelatin
    500g jagoda

    Posip
    150g cajnih kolutica
    50 g ljesnjaka




 Priprema

    1.

    Za biskvit odvojiti bjelanjke od zumanjaka.

    Bjelanjke istući u čvrsti snjeg.

    Žumanjke istući sa šećerom da budu pjenasti, zatim dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje i na kraju sa kuhačom umješati snjeg od bjelanjaka.

    ispeći u pravokutnoj tepsiji ili kalupu za torte promjera 26 cm.
    2.

    Za kremu pripremiti želatinu po uputama sa vrećice. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag, dodati šećera po ukusu, i onda lagano pjenjačom umješati jogurt i rastopljenu želatinu.

    U to dodati pripremeljene nasjeckane jagode.
    3.

    Kremu istresti na pečeni biskvit.




    4.

    Za posip samljeti čajne kolutiće i lješnjake u multipraktiku i posuti po kremi.
    5.

    Dobro ohladiti i jesti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar