Sastojci
Biskvit
5 žumanjaka
2 žlice vruće vode
150 g šećera
2 vanilin šećera
3 kapi arome gorkog badema
5 bjelanjaka
100 g glatkog brašna
2 ravne žličice praška za pecivo
30 g kakaa
50 g mljevenih oraha ili lješnjaka
Krema
3 žumanjka
50 g šećera u prahu
300 g mascarpone sira
2oo ml slatkog vrhnja
400 g svježih jagoda
Priprema
1.
Pjenasto izmiksati žumanjke i vodu, postepeno dodati 2/3 šećera, vanilin šećer i aromu. Miksati sve dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta.
Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera.
2.
U smjesu žumanjaka dodati snijeg, prosijano brašno sa kakaom i praškom za pecivo, orahe i sve pažljivo izmiješat špatulom od dna prema vrhu.
3.
Obložiti papirom za pečenje dno kalupa za tortu, promjera 24 cm, smjesu uliti i poravnati.
4.
Staviti kalup na donju razinu zagrijane pećnice na 180°C i peći 35-40 minuta.
5.
Ohlađeni biskvit prerezati dva puta, da dobijete tri jednaka dijela.
6.
Pjenasto izmiksati žumanjke i šećer, dodati mascarpone i pomiješati.
Slatko vrhnje istući u šlag, dodati u kremu i pomiješati u jednoličnu smjesu.
Na kraju dodati narezane jagode i pažljivo umiješati u kremu.
7.
Na tacnu staviti obruč za tortu, staviti prvi biskvit i na njega trećinu kreme.
8.
Nastaviti slagati tako da zadnji sloj bude krema.
9.
Tortu preko noći ohladiti. Skinuti kalup i ukrasiti jagodama.
Jako lijepo izgleda kad se i stranice premažu kremom i pospu čokoladnim mrvicama.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar