Lagani biskvit, pjenasta krema i sočne jagode….neodoljiva kombinacija

 Sastojci

    Biskvit
    5 žumanjaka
    2 žlice vruće vode
    150 g šećera
    2 vanilin šećera
    3 kapi arome gorkog badema
    5 bjelanjaka
    100 g glatkog brašna
    2 ravne žličice praška za pecivo
    30 g kakaa
    50 g mljevenih oraha ili lješnjaka




    Krema
    3 žumanjka
    50 g šećera u prahu
    300 g mascarpone sira
    2oo ml slatkog vrhnja
    400 g svježih jagoda

 Priprema

    1.

    Pjenasto izmiksati žumanjke i vodu, postepeno dodati 2/3 šećera, vanilin šećer i aromu. Miksati sve dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta.

    Bjelanjke miksati  u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera.
    2.

    U smjesu žumanjaka dodati snijeg, prosijano brašno sa  kakaom i praškom za pecivo, orahe i sve pažljivo izmiješat špatulom od dna prema vrhu.
    3.

    Obložiti papirom za pečenje dno kalupa za tortu, promjera 24 cm, smjesu uliti i poravnati.
   
    4.

    Staviti kalup na donju razinu zagrijane pećnice na 180°C  i peći 35-40 minuta.
    5.

    Ohlađeni biskvit prerezati dva puta, da dobijete tri jednaka dijela.

    6.

    Pjenasto izmiksati žumanjke i šećer, dodati mascarpone i pomiješati.

    Slatko vrhnje istući u šlag, dodati u kremu i pomiješati u jednoličnu smjesu.

    Na kraju dodati narezane jagode i pažljivo umiješati u kremu.
    7.

    Na tacnu staviti obruč za tortu, staviti prvi biskvit i na njega trećinu kreme.
    8.

    Nastaviti slagati tako da zadnji sloj bude krema.



    9.

    Tortu preko noći ohladiti. Skinuti kalup i ukrasiti jagodama.

    Jako lijepo izgleda kad se i stranice premažu kremom i pospu čokoladnim mrvicama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar