Pečeni mladi krumpir u brašnu

 Sastojci

    oko 1 kg mladog krumpira, najbolji je sitni krumpir
    2 pune žlice oštrog brašna
    1/2 žličice soli
    1/2 žličice crnog mljeveno papra
    1/2 žličice crvene mljevene paprike
    maslac ili suncokretovo ulje




 Priprema

    1.

    U zdjeli pomiješati brašno, sol, papar i crvenu mljevenu papriku.

    Krumpir oguliti, oprati i staviti na papirnati ubrus. Ne treba posušiti jer će se bolje obložiti brašnom.

    Sitni krumpir ostaviti u komadu, veći prerezati uzduž popola pa poprijeko na klinove.

    Ako se koristi sitni mladi krumpir, paziti da svi krumpiri budu podjednake veličine.

    Krumpir uvaljati u brašno da se obloži sa svih strana.



    2.

    Keramičku posudu pomazati maslacem ili uljem. Krumpir u rukama protresti kako bi se između prstiju "prosijao" višak brašna. Složiti u posudu pa politi otopljenim maslacem ili uljem.

    Peći na 200"C oko 1 sat. Par puta promiješati špatulom za meso. Krumpir treba dobiti finu, zlatno žutu, hrskavu koricu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar