Pravo osvjezenje za predstojece tople dane.- Vocna kocka !

 Sastojci

    4 zumanaca
    150 gr sećera
    1 Puding vanilija Dolcela
    4 kas Gussnel Dolcela (gustin)
    650 ml mlijeka
    250 ml Slatko vrhnje Dolcela
    1 zelatin(10gr)



    Aroma vanilije
    150 gr plazma keks
    200-300 gr malina
    2 Crveni Preljev za torte Dolcela
    500 ml vode
    4 kas sećera
    6 kas vode

 Priprema

    1.

    Umutiti zumanca sa secerom. Dodati 100 ml mlijeka, puding i gustin. Dobro sjediniti. U preostalo vruce mlijeko u tankom mlazu sipati smjesu od zumanaca. Mijesati dok ne postane kao puding. Skinuti s vatre i u jos vruce dodati pripremljen zelatin. Smjesu istresti u odgovarajucu posudu, prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hladjenje.
    2.

    Umutiti slatko vrhnje. Izmiksati ohladjenu smjesu od zumanaca, dodati aromu vanilije  i u nekoliko navrata dodavati umuceno vrhnje. Dobro sjediniti.
    3.

    Plazma keks poredati u tepsiju. Moja je 23x35. Prekriti ga kremom na koju treba posloziti maline.

    Pripremiti preljev. Sadrzaj iz vrecice pomjesati sa 4 kasike secera i 6 kasika hladne vode, oduzete od 500 ml. Preostalu vodu zagrijati i uliti pripremljenu smjesu. Mijesati do vrenja. Preljev ohladiti par minuta i preliti ga preko malina.




Posluživanje

Najbolje posluziti kad prenoci, jer ce keks povuci vlaznost iz kreme i time biti omeksan.

Prijatno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar