Brzo, lako i ukusno - Kolac vanilija jagode

 Sastojci

    Za koru kalup 28
    3 jaja
    130 g brasna
    pola kesice praska za pecivo
    4 kasike secera
    1 dcl mlijeka
    5 kasika ulja




    za vanilija fil:
    600 ml mlijeka
    2 kesice pudinga od vanilije
    6 kasika secera
    150 g putera/maslaca-ili margarina
    po vrhu:
    500 g jagoda
    1 kesica bezbojnog preliva za torte
    dodatak sastojcima je soljica od crne kafe mlijeka kojom zaljevamo ispecenu koru

 Priprema

    1.

    Pjenasto umutiti jaja sa secerom, postepeno davati brasno, mlijeko i ulje. Sve sastojke za tijesto dobro umutiti i usuti u kalup od 28 cm. Peci na 200 stepeni oko 15 min. Ako je pecnica sa ventilatorom onda na 180. Probati cackalicom da li je tijesto peceno. izvaditi ohladiti i zaliti sa soljicom mlijeka.
    2.

    Skuhati pudinge u mlijeku. Prohladiti i izmiksati sa puterom. Premazati koru.
    3.

    Jagode oprati, ocistiti od peteljki i poslagati isjecene ili cijele po kremi od vanilije.




    4.

    Preliv za torte napraviti po uputstvu sa vrecice i preliti kolac.

   

    Ako neko zeli moze vodu zamijeniti bijelim vinom ili samapnjcem ;)
    5.

    Ohladiti i uzivati...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar