Torta je vrh vrhova puna oraha , svima se svidela i trazili recept!

 Sastojci

    Za jedan pandispan
    5 jaja
    5 kasike secer
    2 kasike brasno
    20 kasike ili 150gr mleveni orasi
    1 mala kasika sok od limona
    1 kasika rum
    1 mala kasika pecivo
    fil 1
    250gr puter
    250 gr secer u prahu
    fil 2
    250 gr mleveni orasi
    150ml mleko
    fil3
    2 pudinga od vanila
    500ml mleko
    6 kasike secer




    Jos
    2 slaga
    150 ml mleko
    4 kasike secer u prahu
    70 gr cokolada za kuvanje
    sok od 1 limona
    2 kasike ruma .

 Priprema

    1.

    U jednu podudu  stavite jaja i secer i mutite 5 minuta.
    2.

    Nakon sto smo izmutili jaja i secer dodamo brasno,mleveni orasi , jednu malu kasiku sok od limona , jednu veliku kasiku ruma i malu kasiku prasak za pecivo( nije pisalo ja sam sama dodala.ovo mesamo sa zicom.
    3.

    Pleh nauljiti i posuti brasnom pa stavimo smesu da se pece 20 minuta na 180c .Moj pleh je 30 na 40 cm.Proverite cackalicom dali je pandispan pecen.

    Ovo ponovite jos jednom jer trebaju na dva pandicpana.

    Po receptu peku se isto dva pandispana u okruglu tepsiju br 28 i seku se na pola ,da budu 4 kore.
    4.

    Skuvamo dva pudinga od vanile sa 6 kasike secera u pola litar mleka i prekrijemo najlonskom folijom kako ne bi nam se stvorila kora po vrhu pudinga .Tako pokrijen ostavimo da nam se dobro ohladi.
    5.

    U drugu serpicu stavimo 150ml mleko da provri i u njega stavimo mleveni orasi 250gr. malo ih promesamo i njih ostavimo sa strane da se ohlade.
    6.

    Umutimo 250gr putera sa 250gr secer u prah ,lepo da se sve sjedini.
    7.

    U izmuteni puter i seceru prahu dodamo ohlageni orasi sa mlekom i mutimo mikserom da se lepo smesa izednaci.
    8.

    Ohladen puding prvo izmutimo koji minut u samu posudu u koju se hladio kao sto je na slici.
    9.

    Puding dodamo i sav fil mutimo nekoliko minuta .




    10.

    Ispeceni i ohladeni dva pandispana isecemo na 20 na 40 cm ,dobijemo dva takva dela a ostatke od 10 na 40 cm stavimo u sredinu kao srednja kora.Svaka kora se malo poprska sa sokom od limuna  i ruma.
    11.

    Na kraj izmutimo dva slaga i ukrasimo tortu po zelji .
    12.

    Mozete dodati i po vrhu torte istopljenu cokoladu ako zelite.
    13.

    Ova torta je najbolje kada odstoi dva dana lepo se spoje kore i fil i jos lepse se sece.
    14.

    Recept iz sveske za orev torta.
    15.

    Vrlo slican nasla sam i u knigu  sa recepte.

Posluživanje

Mi smo uzivali u svaki zalogaj ove rogendanske torte ,nakon ispijene kafe.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar