Sipana pita sa jabukama i borovnicama

 Sastojci

    SUHI SASTOJCI
    2 šalice (2.5 dcl) Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    2 šalice Pšeničnog grisa Podravka
    1 šalica Šećera ( kristal)
    2 Vanilin šećer bourbon Dolcela
    100 g prženih i mljevenih lješnjaka



    NADJEV
    cca 1.5 kg naribanih jabuka
    250 g svježih borovnica
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 žlićica Cimeta u prahu Podravka
    1/2 šalice Šećera ( kristal)
    250 g putera/maslaca-ili margarina

 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 180 °C te stavite lješnjake malo popržiti cca 10 minuta
    2.

    Kad se lješnjaci poprže i malo ohlade skinite im kožicu te ih sameljite
    3.

    Brašno prosijte sa praškom za pecivo, dodajte gris, šećer, vanilin šećer i mljevene lješnjake
    4.

    Sve sastojke jednoliko izmješajte i podijelite na tri dijela...recimo u tri iste zdjelice
    5.

    Jabuke naribajte, dodajte borovnice, šećer, vanilin šećer i cimet te sve izmješajte
    6.

    Na dno tepsije stavite polovinu maslaca ili margarina ( moja je tepsija dimenzije 38x23 cm)




    7.

    Na dno tepsije stavite 1/3 suhe smjese...malo protresite tepsiju da se smjesa dobro rasporedi i poravna
    8.

    Zatim stavite 1/2 nadjeva sa jabukama i borovnicama, poravnajte te stavite 2/3 suhe smjese
    9.

    Stavite ostatak nadjeva
    10.

    I završite sa 3/3 suhe smjese na koju narežite ili naribajte ostatak maslaca ili margarina
    11.

    Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180° C oko 45 minuta.
    12.

    Kada se malo ohladi narežite na kocke i uživajte....odlična je i topla i hladna

Posluživanje

Narezati na kocke i posipati sa šećerom u prahu


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar