SUHI SASTOJCI
2 šalice (2.5 dcl) Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
2 šalice Pšeničnog grisa Podravka
1 šalica Šećera ( kristal)
2 Vanilin šećer bourbon Dolcela
100 g prženih i mljevenih lješnjaka
NADJEV
cca 1.5 kg naribanih jabuka
250 g svježih borovnica
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žlićica Cimeta u prahu Podravka
1/2 šalice Šećera ( kristal)
250 g putera/maslaca-ili margarina
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 °C te stavite lješnjake malo popržiti cca 10 minuta
2.
Kad se lješnjaci poprže i malo ohlade skinite im kožicu te ih sameljite
3.
Brašno prosijte sa praškom za pecivo, dodajte gris, šećer, vanilin šećer i mljevene lješnjake
4.
Sve sastojke jednoliko izmješajte i podijelite na tri dijela...recimo u tri iste zdjelice
5.
Jabuke naribajte, dodajte borovnice, šećer, vanilin šećer i cimet te sve izmješajte
6.
Na dno tepsije stavite polovinu maslaca ili margarina ( moja je tepsija dimenzije 38x23 cm)
7.
Na dno tepsije stavite 1/3 suhe smjese...malo protresite tepsiju da se smjesa dobro rasporedi i poravna
8.
Zatim stavite 1/2 nadjeva sa jabukama i borovnicama, poravnajte te stavite 2/3 suhe smjese
9.
Stavite ostatak nadjeva
10.
I završite sa 3/3 suhe smjese na koju narežite ili naribajte ostatak maslaca ili margarina
11.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180° C oko 45 minuta.
12.
Kada se malo ohladi narežite na kocke i uživajte....odlična je i topla i hladna
Posluživanje
Narezati na kocke i posipati sa šećerom u prahu
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar