ROZEN MAĐARICA - BRZO JEDNOSTAVNO I UKUSNO!!!

 Sastojci

    1 pakiranje rozen kora
    KREMA:
    750ml mlijeka
    200g šećera
    1 vanili šećer
    malo ruma
    125g čokolade za kuhanje
    40g kakao praha
    45g gustina
    125g maslaca
    GLAZURA:
    80g maslaca
    100g čokolade za kuhanje
    par kapi ulja




 Priprema

    1.

    NAPOMENA:ako imate koji žutanjak za potrošiti sada je pravo vrijeme jer možete ga ubaciti u kremu(ja sam dodala 2).
    2.

    Zakuhati 600ml mlijeka sa šećerom,vanili šećerom i rumom.

    U međuvremenu u zdjelici pomiješati ostatak mlijeka,kakao,gustin i ako imate žumanjca koja treba potrošiti.Paziti da nema grudica.
    3.

    Maknuti mlijeko sa štednjaka i uliti smjesu.Vratiti na laganu vatru i miješati dok se krema ne zgusne.

    Skinuti sa vatre i odmah dodati razlomljenu čokoladu ,a zatim i maslac.Miješati dok ne dobijete lijepu i glatku kremu..

   
    4.

    Mlaku kremu mazati po korama(otprilike na svaku koru idu 3 žlice kreme).Zadnju koru ne mazati sa kremom,nju ćemo nakon nekoliko sati preliti glazurom.

    Filovani kolač prekriti pek papirom i staviti nešto teže odozgo(ja stavim knjigu) i držati neko vrijeme(npr.preko noći) kako bi kocke bile ujednačene.Ako je ljetno vrijeme kolač bi trebalo preko noći držati u hladnjaku kako bi se krema stisla.
    5.

    Kada je kolač ohlađen preliti ga čokoladnom glazurom i sjeći na manje kocke.Najbolje je rezati tankim nožem kojeg umačemo u vruću vodu,prebrišemo ga ,a onda režemo.
    6.




    GLAZURA:

    Maslac otopiti u posudi i dovesti ga do vrenja.Skinuti sa vatre i umiješati sitno isjeckanu čokoladu i ulje.Miješati dok ne postane sjajna i glatka.Pričekati neko kraće vrijeme da se glazura malko stisne,a zatim preliti po kolaču i pustiti da se glazura stisne do kraja na sobnoj temperaturi.Kolač zatim narezati i tek onda može u hladnjak.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar