Fine štanglice s čokoladom i prženim lješnjacima

 Sastojci 8 osoba

    sastojci za biskvit
    3 bjelanjka,čvrsti snijeg
    8 žlica Šećera ( kristal)
    3 žutanjka
    8 žlica prženih mljevenih lješnjaka
    8 žlica Glatkog brašna Podravka
    1/2 vrećice praška za pecivo Dolcela
    80g. otopljene mlječne čokolade

    sastojci za kremu
    300ml. Slatkog vrhnja Dolcela
    3 mliječne čokolade
    3-4 žlice prženih mljevenih lješnjaka

    podloga
    100-120g. prženih mljevenih lješnjaka
    veličina kalupa (20x30cm.)




 Priprema

    1.

    za biskvit

    miksajte bjelanjke,dok ne postanu čvrsti,te u njih lagano dodajte šećer,nastavite miksati,da dobijete finu i kompaktnu,pjenastu masu.dodajte,žutanjke ,pržene i mljevene lješnjake,otopljenu čokoladu,brašno pomiješajte s praškom za pecivo i sve skupa sjedinite(ručno).
    2.

    u međuvremenu,lješnjake-lagano  tostirajte u pećnici,na plehu,koji ste obložili papirom za pečenje.prohladite ih i sameljite,pa ih pospite po plehu i papiru za pečenje.

    biskvitnu masu rasporedite po prženim,samljevenim lješnjacima.poravnajte površinu kolača. pecite na 180 stupnjeva  30-ak minuta.ohladite.
    3.

    za kremu

    slatko vrhnje zagrijte do vrenja,potom ga prelijte preko nasjeckanih čokolada,miješajte,dodajte pržene,samljevene lješnjake,a da vam kremica bude sjajna i lakše maziva,možete dodati 1-2 žlice maslaca.(20g.).sve dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj biskvitnoj podlozi.
    4.

    kolač prvo dobro ohladite na sobnoj temperaturi,pa ga prebacite u frižider,najbolje preko noći i drugi dan ga režite  na željene oblike i prije posluživanja  ukrasite  po želji...tučenim slatkim vrhnjem,šlagom i cijelim lješnjacima.




Posluživanje

ako ne volite mliječne čokolade,možete dodati i tamne ...

ako volite nutellu,odlično se "spaja" sa prženim lješnjacima,pa možete dodati jednu ili dvije žlice u čokoladnu kremu,ili neki drugi namaz,npr. linoladu -na kraju,kad se sastojci povežu,prije ukrašavanja kolača...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar