TATLIJE SA KOKOSOM I HURMAMA”: TOPE SE U USTIMA, A PRIPREMA PREJEDNOSTAVNA…

SASTOJCI:

Za testo:

200 gr putera ili margarina
100 gr šećera
1 kwsica vanilin šećera
2 jaja
100 gr kokosa
300 gr brašna
1 kesica praška za pecivo

Za punjenje:

300 gr očišćenih urmi
100 gr mlevenih oraha
1 kašičica cimeta




Za sirup:

500 gr šećera
7 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna

PRIRPEMA:

Napraviti sirup. U posudu staviti šećer, vodu i vanilin šećer, kuvati od kad provri 5 minuta. Na kraju dodati sok od 1/2 limuna i ostaviti da se ohladi. Umutiti puter sa šećerom, vanilin šećerom, dodati jaja, kokos, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti u frižideru 1 sat. Za to vreme napraviti punjenje. Urme očistiti od koštica i sitno iseckati, dodati krupnije mlevene orahe i cimet. Zamesiti ( ako su urme dosta suve dodati par kašika vode i zamesiti). Odstajalo testo podeliti na 2 dela i oba dela oblikovati u prutić dužine 40 cm. Od punjnja mokrim rukama napraviti 2 prutića dužine 40 cm. Prutić od testa razvaljati malo u širinu na sredinu staviti prutić od punjenja krajeve testa spojiti da punjenje dodje unutra. Rebrastom daščicom pritisnuti punjeni prutić da bude širine 6 cm.




Oštrim nožem seći trokutiće staviti na kalup podmazan uljem. Tako uraditi i sa drugim prutićem od testa i punjenja. Peći na 180 stepeni 20 minuta da porumene. Hladnim sirupom preliti tople tatlije i ostaviti da upiju sirup. Najbolje je ostaviti preko noći da odstoje.
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar