Banana kocke - divne, mekane i sočne!

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    5 jaja
    5 velikih žlica šećera
    3 velike žlice Oštrog brašna Podravka
    2 velike žlice kakaa u prahu Dolcela
    3 velike žlice ulja
    1 Prašak za pecivo Docela




    sirup;
    2 dcl vode
    15 dag šećera

    krema;
    2 vrećice Puding vanilija Dolcela
    1/2 l mlijeka
    12,5 dag maslaca (ili margarina)
    10 dag šećera u prahu
    1 bočica ekstrata banane

    glazura;
    3 velike žlice vode
    3 velike žlice šećera
    8 dag margarina
    10 dag čokolade za kuhanje

 Priprema

    1.

    Pripremiti pleh veličine 33*20 cm,obložiti ga pek papirom.Žumanjke izmiksati sa šećerom,pa redom dodavati brašno,kakao,prašak za pecivo i ulje.Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.Staviti peći biskvit na 180 stupnjeva 20 minuta.Ohladiti ga.Skuhati sirup od šećera i vode pa njime zaliti ohlađeni biskvit.





    2.

    Za kremu skuhati puding u mlijeku sa polovicom šećera.U toplo dodati ekstrat od banane.A u ohlađeno izrađeni maslac sa preostalim šećerom.Dobro izmiksanu kremu premazati preko biskvita.
    3.

    Za glazuru otopiti čokoladu,vodu,šećer i margarin.Malo prohladiti pa time preliti kolač.Kad se dobro ohladi i glazura stvrdne ...kolač se može poslužiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar