loading...

Čokoladne korpice - jako fine i dekorativne!

 Sastojci

    potrebno je
    oko 300 g čokolade za kuvanje
    oko 2 kašike ulja
    0,5 l slatke pavlake za šlag
    6 kom balona


 Priprema

    1.

    Balone, što manje, naduvati ne previše, zavezati koncem i ostaviti sa strane.
    2.
    U odgovarajućoj dubljoj činiji čokoladu sa uljem otopiti nad parom i ostaviti da se malo ohladi, ne smije biti previše topla.
    3.

    Balone umakati u čokoladu, da ne prelazi više od 1/2 balona, i stavljati na tacnu obloženu prozirnom folijom, višak koji se cijedi sa balona služiće kao stalak. Ostaviti da se dobro ohladi. Postupak ponoviti 3-4 puta. Kad se smanjio nivo čokolade u činiji dase ne može umočiti balon, ja sam prelijevala kašikom.
    4.
    Kad se i poslednji sloj čokolade dobro stegao balon narezati da se izduva i odvojiti ga od čokolade.


    5.
    Gotove korpice ukrasiti po želji i puniti ih umućenom slatkom pavlakom pomiješanom sa rendanom čokoladom ili po želji ...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar