Ne peče se, jako brzo se spremi, izdašna i sa plazma keksom jako ukusna

 Sastojci

    za l sloj
    120 g Šlag krema čokolada Dolcela
    1 dl mlijeka
    2 dl slatke pavlake
    50 g kakaa u prahu Dolcela
    250 g mljevenog plazma keksa

    za sos od višanja
    200 g višanja
    50 g šećera
    1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
    1 kašičica vanilije




    za drugi sloj
    4 dl slatke pavlake za šlag
    100 g Šlag krema vanilija Dolcela
    100 g kisele pavlake
    1/2 dl mlijeka
    350 g mljevenog plazma keksa

    i još
    2 kom Šlag pjena Dolcela
    1,5 dl mlijeka


Priprema

    1.

    U posudu za mućenje sipati šlag krem, mlijeko i slatku pavlaku pa umutiti u čvrstu masu, pomiješati keks i kakao pa kašikom umiješati u šlag.
    Obruč za tortu 26 cm staviti na tacnu, maaalo premazati uljem , sipati smjesu sa keksom i blago pritiskati kašikom. Po želji se može poravnati, ja nisam, ostavila sam malo hrapavo. Ostaviti u frižider.
    2.

    Iz višanja izmjeriti 1 dl soka, polovimu vratiti u višnje a u drugoj polovini razmutiti gustin. Višnje i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se malo zgusne, ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko sloja sa keksom i kakaom. Vratiti u frižider.
    3.

    Za drugi sloj u posudu sipati slatku pavlaku, šlag krem i mlijeko pa mutiti da masa postane gusta, dodati kiselu pavlaku pa izmiješati manjom brzinom, keks umiješati kašikom




    4.

    sipati u kalup preko sosa od višanja, pritiskati kašikom da se sve popuni i po želji poravnati.
    Vratiti u frižider.
    5.

    Umutiti šlag pjenu sa mlijekom  ukrasiti tortu
   
    6.

    Ostaviti da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar