Divotica od tortice, brza i jednostavna za napraviti, slatko - kisela kombinacija koja će vas sigurno osvježiti i popraviti raspoloženje za vrijeme ljetnih vrućina

 Sastojci

    za podlogu
    450 g mljevenog plazma keksa
    400 g kisele pavlake
    3-5 kašika šećera
    1 kašika ruma (ili po želji)

    još potrebno
    200 g čokolade
    2 kašike ulja
    700 g voća (jagode, maline, višnje, kupine...)
    500 ml slatke pavlake za šlag
    100 g krem sira
    2 kašike šećera u prahu
    1 kom krem-fix




 Priprema

    1.

    Izmiješati, kašikom pa pri kraju rukom, keks, šećer i kiselu pavlaku da masa bude jednolična.
    2.

    Na odgovarajuću tacnu staviti obruč za tortu 24 cm, malo premazati uljem, utisnuti smjesu za podlogu i poravnati.
    3.

    Istopiti čokoladu sa uljem i pola preliti preko podloge, poslagati jagode, ja sam sa malim razmacima, a može i jedna do druge, sa ostatkom čokolade svaku jagodu preliti malo po vrhovima.Ostaviti u frižider da se čokolada stegne.




    4.

    Umutiti malo slatku pavlaku, dodati šećer u prahu,krem-fix i krem sir, mutiti još malo i premazati preko jagoda.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar