Izuzetno fine kiflice - 3 u 1 !

 Sastojci

    za tijesto
    500 g Glatkog brašna Podravka
    1,5 dl mlake vode
    1,5 dl mlakog mlijeka
    15 g Kvasca instant Dolcela
    1 kom jaje
    1 dl ulja
    1 kašika šećera
    1 kašičica soli

    za fil
    300-400 g kremastog sira
    po želji svježi sjeckani peršun
    1 kom bjelance




    za premazati kiflice
    1 kom žumance
    po potrebi sjemenke: susam, ćurekot, lan

 Priprema

    1.

    Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da naraste. Jaje umutiti, dodati so i ulje pa izmiješati, sipati nadošli kvasac i mlijeko. Dodavati brašno postepeno i zamijesiti glatko tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste, još jednom premijesiti i ostaviti da naraste.
    2.

    Izmiješati sir, bjelance i peršun
    3.

    Nadošlo tijesto podijeliti na 9 jednakih dijelova, ili više za manje kiflice.
    4.

    Lopticu tijesta istanjiti u krug, malom čašicom označiti sredinu, pa isjeći na 3 jednaka dijela do označene sredine.
    5.

    Staviti fil i saviti kiflicu, krajeve povući jedan prema drugom i tako sva tri dijela
    6.

    stavljati u pleh premazan sa malo ulja




    7.

    premazati umućenim žumancetom i posuti sjemenkama, ostaviti da narastaju dok se rerna zagrije
    8.

    Uključiti rernu na 250 C staviti kiflice i peći 10-ak minuta, smanjiti na 220 C i peći do kraja

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar