Fina nepečena torta - sa jagodama!

 Sastojci

    14 dkg keksa po izboru
    7 dkg maslaca
    jagode
    25 dkg mascarponea
    10 dkg bijele čokolade




    1 vanilija šećer
    4 dl slatkog vrhnja
    1 mljevena želatina

 Priprema

    1.

    Pripremiti kalup promjera 23 cm.

    Kekse usitniti a maslac otpiti. Pomiješati i smjesu utisnuti u kalup čije dno smo premazali maslacem ili stavili papir za pečenje.
    2.

    Jagode izrezati na polovine a ako su veće na četvrtine.
    3.

    Bijelu čokoladu otopiti na pari.

    Mascarpone sobne temperature malo izraditi mikserom. Umiksati otopljenu bijelu čokoladu i vanilija šećer.

    Špatulom lagano umiješati tučeno slatko vrhnje.




    Slatko vrhnje ne istući do pune čvrstoće.

    Na kraju umiješati otpoljenu želatinu.
    4.

    Na podlogu od keksa razmazati malo kreme. Utisnuti/složiti izrezane jagode te prekriti ostatkom kreme. Staviti na hlađenje.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar