Letnja tortica sa voćnim jogurtom

 Sastojci 10 osoba

    od prilike 250g mlevenog plazma keksa
    75g margarina ili kokosovog maslaca
    100ml voćnog soka
    250g voćnog jogurta od borovnice
    250g voćnog jogurta od šumske jagode
    malo Cvetnog meda Podravka
    250g zaleđenog šumskog voća
    1/2 čaše kisele pavlake
    5 traka želatina




 Priprema

    1.

    Istopiti margarin, dodati ga u sud sa mlevenim keksom i sve lepo sjediniti. Obložiti kalup (30cm prečnik) pek papirom, pa staviti bazu od keksa i margarina, dobro pritisnuti kašikom i ostaviti da se hladi u frižideru.
    2.

    U blender sipati voćni jogurtv(ja sam koristila pola od borovnice, pola šumska jagoda), kiselu pavlaku i malo meda, pa sve izblendirati. Na kraju dodati i zaleđeno šumsko voće i sve izmiksati dok se ne dobije ujednačena krema. Ostaviti sa strane.
    3.

    U činiju  sa hladnom vodom staviti 5 traka želatina oko 10 minitu dok ne nabubri. Nakon toga u šerpici zagrejati sok, pa izvaditi želatin i malo procediti od viška vode. Staviti ga u zagrejan sok i istopiti. Ostaviti da se prohladi, ali pazite da se ne stegne( ako ga ostavitite predugo bez nadzora). Na kraju dodati sok sa želatinom u predhodnu napravljen mix i sve promešati dobro.
    4.

    Izvadite kalup, sipajte fil od voćnog jogurta i želatina, pa ga ostavite da se dobro stegne u frižideru. Oko par sati.




Posluživanje

Pre služenja pažljivo nožem ili pak čačkalicom odvojiti stranice torte od kalupa, pa ga tek onda otvoriti. Dekorisati po želji. Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar