Mala ledena torta- mmmm!

 Sastojci

    Biskvit
    1 kom. jaje
    1 kom. bjelance
    4 žlice Šećera ( kristal)
    3 žlice Glatkog brašna Podravka
    2 žlice samljevenih Badema Dolcela

    Ledena krema
    2 kom. jaja
    100g Šećera ( kristal)
    1 kom. Vanilin šećer bourbon Dolcela
    50g putera/maslaca
    1dc mlijeka
    5 listića želatine
    5dc slatkog vrhnja Dolcela 5+
    100g malina ili jagoda
    80g čokolade crne za kuhanje

    Čokoladni preliv
    75g čokolade crne za kuhanje
    75g mliječna čokolada
    2 žlice ulja




 Priprema

    1.

    Obadva bjelanca umutimo pjenasto, sa šećerom. Dodamo žumance i sve zajedno promješamo. U par navrata dodamo brašno sa mljevenim bademima, promješamo da nema grudvica.

    Masu istresemo u tortni model 24cm, obložen pek papirom i pečemo 8 min. u pećici ugrijanoj na 200 stepeni.
    2.

    Želatinu namočimo u vodu da nabubri.

    Jaja sa šećerom, vanilinim šećerom i maslacem sobne temperature mutimo nad parom. Prilijemo vruće mlijeko, i mutimo dok ne dobijemo pjenastu i gustu smjesu. U vruću smjesu dodamo nabreklu želatinu i mješamo dok se želatina ne otopi. Dobijenu masu ohladimo.

    Umutimo vrhnje za šlag. Dodamo jajčnu masu i dobro promješamo.  Smjesu podjelimo na tri jednaka dijela. U jedan dio dodamo istopljenu čokoladu. U drugi dio dodamo samljevene maline ili jagode, a u treći dio ne dodajemo ništa.
    3.

    Ohlađen biskvit položimo na tortni pladanj i oko njega postavimo tortni obruč obložen pek papirom. Na biskvit damo čokoladni dio fila, preko njega fil od maline ili jagode i na kraju još kremu bez dodataka. Poravnamo i damo tortu da se ohladi.
    4.

    Obadvije čokolade i ulje istopimo. Prelijemo preko torte i vratimo u hladilnik.




Posluživanje

Uživajte !

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar