Pita od grčkog jogurta i feta sita - Tempelopita

 Sastojci

    400 g feta sira
    200 g grčkog jogurta
    200 g tvrdog ili polutvrdog sira ili kombinirano (ne parmezan i slično)
    2 jaja
    170 g otopljenog maslaca
    125 ml mlijeka
    140 g glatkog brašna
    1 žličica praška za pecivo
    1/2 žličice papra
    malo muškatnog oraščića




 Priprema

    1.

    U većoj zdjeli izmiješati brašno, prašak za pecivo, papar i malo ribanog muškatnog oraščića.

    Na laganoj vatri otopiti maslac pa ga rashladiti mlijekom i jogurtom. Umiješati razmućena jaja.

    Pomalo ulivati u brašno i mutiti da se dobije glatka smjesa, bez grudica.

    Umiješati naribane sireve, tvrdi i polutvrdi i na kraju na krupnije komade, NE SITNO, izmrvljeni feta sir.

    NE SOLITI, feta sir je slan.




    2.

    Vatrostalnu posudu namazati maslacem, izliti smjesu i poravnati. Ja sam pekla u dvije vatrostalne posude promjera 20 cm.

    Peći na 180"C oko 45 minuta ili dok pita po vrhu ne dobije zlatno žutu koricu. Probosti čačkalicom, mora izaći čista.
    3.

    Poslužiti uz salatu, jogurt...


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar