Sastojci
I dio
250 g šećera
1,5 dl vode
125 g margarina
200 g mljevenog keksa
200 g mljevenih pečenih lješnjaka
II dio
100 g tamne čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
III
150 g šećera
1 dl vode
125 g margarina
200 g mlijeka u prahu
100 g kokosa
još potrebno
100 g tamne čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
malo bijele čokolade
Priprema
1.
U suvoj tavi lješnjake malo popeći pa kad se ohlade samljeti
2.
Kuvati vodu i šećer 4-5 minuta, dodati margarin i miješati da se istopi. Dodati keks i lješnjake, dobro izmiješati i sipati u tepsiju oko 20x30 cm, premazanu sa malo ulja ili obloženu pek papirom i poravnati.
3.
Istopiti čokoladu i ulje i preliti preko 1.smjese ostaviti na hladnom da se čokolada stegne.
4.
Kuvati šećer i vodu oko 4-5 min. dodati margarin i miješati da se istopi. Skloniti sa vatre, umiješati mlijeko u prahu i mutiti mikserom da se masa stegne, dodati kokos, izmiješati i sipati preko čokoladnog dijela.
5.
Istopiti čokoladu i ulje i preliti bajaderu. Po želji ukrasiti sa istopljenom bijelom čokoladom i malo ulja, ili posuti sa malo kokosa.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar