Još jedna predivna bajadera, za ljubitelje kokosa!

 Sastojci

    I dio
    250 g šećera
    1,5 dl vode
    125 g margarina
    200 g mljevenog keksa
    200 g mljevenih pečenih lješnjaka

    II dio
    100 g tamne čokolade za kuvanje
    2 kašike ulja




    III
    150 g šećera
    1 dl vode
    125 g margarina
    200 g mlijeka u prahu
    100 g kokosa

    još potrebno
    100 g tamne čokolade za kuvanje
    2 kašike ulja
    malo bijele čokolade

 Priprema

    1.

    U suvoj tavi lješnjake malo popeći pa kad se ohlade samljeti
    2.

    Kuvati vodu i šećer 4-5 minuta, dodati margarin i miješati da se istopi. Dodati keks i lješnjake, dobro izmiješati i sipati u tepsiju oko 20x30 cm, premazanu sa malo ulja ili obloženu pek papirom i poravnati.
    3.

    Istopiti čokoladu i ulje i preliti preko 1.smjese ostaviti na hladnom da se čokolada stegne.
    4.

    Kuvati šećer i vodu oko 4-5 min. dodati margarin i miješati da se istopi. Skloniti sa vatre, umiješati mlijeko u prahu i mutiti mikserom da se masa stegne, dodati kokos, izmiješati i sipati preko čokoladnog dijela.




    5.

    Istopiti čokoladu i ulje i preliti bajaderu. Po želji ukrasiti sa istopljenom bijelom čokoladom i malo ulja, ili posuti sa malo kokosa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar